Go Back
+ servings
Marineret mozzarella aka. snyde-burrata og straciatella

Marineret mozzarella aka. snyde-burrata

Her får du en opskrift på det, jeg kalder marineret mozzarella. Du vil kunne sammenligne det med burrata/stracciatella, og det er perfekt til tapas, til en salat eller lignende.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Hviletid3 timer

Ingredienser

  • 2 kugler mozzarella
  • 250 g cremefraiche (gerne 18%)
  • ½ citron (øko, skallen)
  • 1 kvist frisk rosmarin (eller frisk timian)
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 2 spsk pistacienødder (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Start med at skære mozzarellakuglerne i tynde skiver. Fordel dem i en dyb tallerken eller et lille fad.
  • Riv rosmarinbladene af kvisten og hak dem groft. Drys dem over mozzarellaen.
  • Drys også lidt salt og friskkværnet peber over. Riv skallen fra den halve citron fint over.
  • Drys et par spsk olivenolie over toppen. Rør rundt i cremefraichen så den bliver lidt 'tyndere' i konsistensen og dæk al mozzarellaen med den.
  • Sæt den på køl i minimum 3 timer - gerne natten over.
  • Inden servering kan du toppe med lidt ekstra olivenolie, salt, peber og grofthakkede pistacienødder.