Go Back
+ servings
Chevre chaud

Chevre chaud

Verdens bedste chevre chaud a la gedeost salat med balsamico valnødder og rosiner samt honning-sennepsdressing. Opskriften er til to personer og kan sagtens ganges op til flere. Der vil formentligt være lidt valnødder/rosiner tilovers.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

Salat

  • 2 skiver brød (gerne surdejsbrød)
  • 2 skiver gedeost (se note*)
  • hjertesalat
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 håndfuld rosiner
  • ¾ dl balsamico
  • ½ dl sukker

Dressing

  • ¾ dl smagsneutral olie
  • 35 g dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk æblecidereddike
  • salt og peber

Noter

*jeg bruger et stort stykke gedeost fra et stor rulle købt i ostehandler/supermarked med større osteafdelinger som fx Meny. Her er de ofte skåret ud og pakket ind i stykker. Du kan også købe en almindelig gederulle og skære 3 tykke skiver pr mand. 

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  • Start med at koge valnødderne op i koldt vand og derefter hælde vandet fra.
  • Kom rosiner, balsamico og sukker ned til valnødderne og kog det op, til sukkeret er smeltet. Lad det køle af.
  • Giv først de to skiver brød lidt i ovnen, til de er let sprøde. Kom gedeosten ovenpå brødet og gratiner det, til osten begynder at smelte. Det tager ikke lang tid.
  • Rør imellemtiden dressingen sammen: Bland sennep, honning, eddike og et nip salt.
  • Pisk langsomt olien ind i dressingen, til du har en cremet dressing. Smag til om den mangler mere sødme, syre, salt eller spark fra sennep. Tilsæt et par spsk vand hvis for tyk/kraftig.
  • Pluk salatbladene, skyl dem og dryp dem godt af.
  • Anret salatbladene i en skål og top med gedeostebrødet. Kom et par spsk valnødder/rosiner på og dryp med et par spsk dressing udover.