Go Back
+ servings
Rustik tomatgalette med mascarpone og pesto

Rustik tomattærte med mascarpone og pesto

En lækker, rustik tomattærte aka. fransk galette med mascarpone, hjemmelavet persillepesto, tomater og parmesan. Perfekt frokost til fire eller aftensmad til 3 med en salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

Dej

  • dl hvedemel
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 65 g smør (blødt)

Fyld

  • 100 g mascarpone
  • 250 g cherrytomater
  • 50 g parmesan (+ 25 g til pestoen)
  • 1 æg (eller ½ mælk)

Pesto

  • 1 bundt persille (eller basilikum)
  • 1 dl mandler
  • ¼ citron
  • salt
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  • Start med at riste mandlerne i ovnen ved 175 grader i 6-8 minutter. Køl af.
  • Lav dejen: Smuldr smørret i melet med 1/2 tsk salt. Tilføj vand til du har en samlet dej (ca ½-¾ dl). Stil den på køl, imens du laver resten af fyldet.
  • Halver alle tomater og drys med fint salt. Lad dem stå i 10 minutter og dup saltet af igen - sådan fjerner vi lidt af væsken fra tomaterne.
  • Lav pestoen ved at blende de ristede mandler med persille, citronsaft, de 25 g parmesan, et nip salt og et godt skvæt olivenolie. Blend og tilsæt olivenolie til du har en grov, tyk pesto. Smag til.
  • Rul dejen ud til en nogenlunde rund cirkel mellem to stykker bagepapir. Den skal være 2-3 mm. tyk.
  • Smør mascarpone ud på bunden men undlad at komme fyld på de yderste 2-3 cm - der skal dejen nemlig foldes indover fyldet.
  • Kom ¾ af pestoen ovenpå mascarponen og riv de ca 50 g parmesan fint ud over.
  • Fordel de halve tomater ovenpå med den flade den op og fold kanterne ind over fyldet. Sørg for at få lukket hullerne.
  • Pensl siderne med pisket æg eller mælk og bag tomattærten i 25-30 minutter. Lad den køle en smule, klat resten af pestoen på toppen og server.