Go Back
+ servings
Spidskålssalat med jordbær og mormordressing

Spidskålssalat med jordbær og mormordressing

Det her er nok min ultimative favorit, når det kommer til sommersalater. Den er frisk, sprød, sød og fed på samme tid, og man kan spise hele portionen selv, hvis man vil. Dog vil jeg anbefale den som tilbehør til sommermaden til 4 personer.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 1 spidskål (lille-mellemstørrelse)
  • 500 g jordbær (nye, danske)
  • 2 dl fløde
  • 1 citron
  • 2 tsk sukker
  • salt og peber
  • 1 håndfuld pistacienødder (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Snit spidskålet helt fint og kom det i en skål.
  • Fjern stilken fra jordbærrene og halvér de små og skær de store i kvarte. Kom dem ned til spidskålen.
  • Rør dressingen sammen af fløde, citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber. Den skal gerne smage syrligt sødt.
  • Vend dressingen med spidskål og jordbær og top med pistacienødder.