Kog mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
Rør imens sukker og æg sammen i en skål. Det skal bare lige blandes - ikke piskes luftigt.
Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æg/sukker, mens du pisker.
Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule. Har du et termometer, anbefaler jeg, at du bruger det - temperaturen skal ramme 83 grader og ikke mere.
Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
Når isen er som tyk softice, kommer du pistaciesmørret i, mens maskinen stadig kører, så det bliver fordelt i isen.
Fordel din pistacieis i en lille form. Du kan evt. swirle med lidt ekstra pistaciesmør på toppen.
Drys med pistaciekrokant og sæt på frys i minimum et par timer, så den kan sætte sig helt.