Go Back
+ servings
Pistacieis hjemmelavet med pistaciekrokant

Pistacieis

Hjemmelavet pistacieis med pistaciekrokant. En nem og lækker is med god smag fra pistacienødder. Jeg har brugt pistaciesmør.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 liter
Forberedelse1 time
Fryse/køletid5 timer

Ingredienser

  • dl piskefløde
  • dl sødmælk
  • 6 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 3 spsk pistaciesmør (købt eller hjemmelavet)

Pistaciekrokant

  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk pistacienødder
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

Pistacieis

  • Kog mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
  • Rør imens sukker og æg sammen i en skål. Det skal bare lige blandes - ikke piskes luftigt.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æg/sukker, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule. Har du et termometer, anbefaler jeg, at du bruger det - temperaturen skal ramme 83 grader og ikke mere.
  • Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Når isen er som tyk softice, kommer du pistaciesmørret i, mens maskinen stadig kører, så det bliver fordelt i isen.
  • Fordel din pistacieis i en lille form. Du kan evt. swirle med lidt ekstra pistaciesmør på toppen.
  • Drys med pistaciekrokant og sæt på frys i minimum et par timer, så den kan sætte sig helt.

Pistaciekrokant

  • Smelt sukker ved middelvarme på en lille pande.
  • Kom pistacienødder og et nip salt på og rør hurtigt rundt.
  • Kom det ud på en bagepapir for at køle helt af.
  • Hak den nu karamel-hårde pistaciekrokant groft.