Go Back
+ servings
Grønne nachos med ost, guacamole, cremefraiche og tomat

Grønne nachos med ost og guacamole

En opskrift på nemme og lækre spinat nachos med ost, guacamole, tomatsauce og cremefraiche. Ligesom det skal være. Kan du ikke få grønne spinat nachos, køber du bare klassiske tortillachips.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 300 g spinat tortillachips (eller klassiske)
  • 175 g groftrevet ost (jeg køber en modnet cheddar og river den selv - det smager af mere)
  • 500 g tomatsauce (på glas eller hjemmelavet)
  • 2 avocadoer
  • ½ lime (eller citron)
  • 2 dl cremefraiche (gerne 18%)
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at koge tomatsaucen ind i 10 minutters tid, til den er tyknet lidt. Det gør du ved at lade det simre i en gryde uden låg.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Riv osten groft hvis du ikke allerede har gjort det.
  • Fordel halvdelen af tortillachipsene i et ovnfast fad (evt. foret med bagepapir for nemmere rengøring), halvdelen af osten og derefter den sidste halvdel af chipsene.
  • Kom et par spsk af indkogt tomatsauce rundt omkring på toppen (5-6 spsk'er) og drys med resten af osten.
  • Bag dine nachos i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er let gylden på toppen.
  • Imens kan du lave din guacamole, ved at halvere avocado, fjerne stenen og skrabe avocadokødet ud. Mas avocadokødet groft med en gaffel og smag til med lidt limesaft, salt og peber.
  • Anret dine grønne nachos med nogle klatter af cremefraiche og guacamole på toppen og drys med basilikumsblade.
  • Server resten af cremefraiche, guacamole og tomatsauce ved siden af til dyppelse.