Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Falafelsalat
En simpel salat med falafler, søde kartofler, syltede rødløg, feta og en appelsin-hasselnøddedressing. Opskriften er til 4 personer til madpakke eller måltidssalat.
5
fra 1 stemme
Servings:
4
personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
30
minutter
min
Ingredients
Falafelsalat
200
g
blandede salater
2
søde kartofler
(store)
20
falafler
(du kan også købe nogle gode)
4
spsk
syltede rødløg
150
g
feta
Appelsin-hasselnøddedressing
2
spsk
hasselnøddesmør
(alternativ tahin)
2
spsk
olivenolie
(+ lidt ekstra til kartoflerne)
1
øko appelsin
(saft og skal)
salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl de søde kartofler og skær dem i store, mundrette tern.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir og vend i lidt olivenolie og salt. Bag dem til de er møre - 25-40 minutter afhængig af størrelsen.
Varm falaflerne med i ovnen de sidste 5 minutter.
Rør dressingen sammen af hasselnøddesmør, saft og fintrevet skal fra appelsinen, de 2 spsk olivenolie og et godt drys salt og peber.
Anret med salat nederst, sød kartoffeltern, syltede rødløg og falafler. Smuldr fetaen over og dryp med dressingen til sidst.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest