Go Back
+ servings
Salat med paneret feta sesam rucola tomater

Salat med paneret feta

Her får du en rimelig simpel salat fuld af smag. Rucola, sprødstegt sesam-paneret feta, langtidsbagte tomater og en dressing på indkogt honning, citronsaft og -fileter. Salaten er som tilbehør til 4 personer eller som "hovedret" serveret med brød til 2 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 200 g feta (blok)
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel (for glutenfrit: rismel)
  • 1 dl sesam
  • 125 g rucola
  • 30 cherrytomater
  • 75 g honning
  • øko citron
  • salt og peber
  • 1 tsk sukker
  • smagsneutral olie (til stegning)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  • Halvér tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend med 2 spsk olie, sukker og et godt drys salt og peber.
  • Placer tomaterne med den flade side op og bag dem i en time i ovnen.
  • Forbered imens feta: Tag tre dybe tallerkener frem. Pisk ægget ud i den ene, fordel hvedemelet i den anden og sesamfrøene i den tredje.
  • Dup din feta tør med køkkenrulle. Vend det i mel, æg og til sidst sesamfrø. Sørg for at alt er dækket af alle lag ved hvert step. Stil den panerede feta på køl i minimum 30 minutter.
  • Når der er 10 minutter tilbage af tomaternes bagetid, skal du fortsætte. Lad honning simre i en lille gryde ved middelvarme i 5 minutters tid, til det tykner en smule og bliver mørk gylden i farven. Rør i det ofte. Tag honningen af varmen og rør 2 spsk citronsaft i fra den halve citron.
  • Imens honningen køler en smule af, skal du lave fileter af den hele citron. Skær enderne af og skær skrællen af citronen. Brug en lille kniv til at skære langs hinderne, så du får fine citronfileter ud. Rør dem ud i honningen.
  • Tag fetaen ud af køleskabet. Varm en lille pande op til middelvarme med olie, så det netop dækker bunden.
  • Steg fetaen på alle sider til den er flot gylden og sprød.
  • Anret salaten med en bund af rucola, paneret feta, langtidsbagte tomater og dryp honning og citronfileter ud over. Riv evt. lidt fintrevet citronskal over til sidst.