Go Back
+ servings
Vegetarisk burrito med bønner, avocado og ris

Vegetarisk burrito

En nem og lækker opskrift på hjemmelavet vegetarisk burrito med ris, bønner, grønt, guacamole og ost. Aftensmad der kan laves på omkring 30 minutter. Opskriften er til 4 personer.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 3 dl ris (fx havreris eller andre grove ris)
  • 1 håndfuld friske koriander (eller persille)
  • 1 lime (øko - saft og skal)
  • 3 rødløg
  • 2 peberfrugter
  • 1 dåse sorte bønner
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk røget paprika
  • ½ stødt kanel
  • 1 håndfuld revet ost (jeg køber en modnet cheddar og river den groft)
  • 2 avocadoer
  • 4 tortillapandekager (de store)
  • salt og peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
  • Skræl løg og skær dem i tynde både. Flæk peberfrugterne, fjern kerner og skær dem i lange, tynde strimler.
  • Varm en pande op med et par spsk olie, 1 tsk salt og krydderierne. Steg løg og peberfrugter her ved middelvarme i 10 minutters tid, til de bliver bløde.
  • Dræn bønnerne, skyl dem og kom dem på panden. Lad det varme med et minut eller to.
  • Imens ris koger og grøntsager steger, kan du lave guacamole: flæk avocadoer, tag stenen ud og skrab kødet ud. Mos kødet groft med en gaffel i en skål. Smag til med limesaft og salt.
  • Når risene er færdige (jeg lader dem altid lige sætte sig under låg og væk fra varmen i 5 minutters tid), skal du vende fintrevet skal fra lime og finthakkede koriander i.
  • Saml din burrito med guacamole, ris, stegt grønt og bønner og revet ost. Rul sammen og spis.