Go Back
+ servings
Issandwich med cookies og chokolade

Issandwich

En lækker issandwich af din yndlingsis lagt mellem to sprøde kakaosmåkager/cookies dyppet i mørk chokolade og drysset med lidt ristede nødder. Opskriften giver 8-10 issandwich afhængig af størrelse.
5 fra 2 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse10 minutter
Frysetid2 timer

Ingredienser

Kakaosmåkager

  • 100 g smør (blødt)
  • 130 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 45 g kakaopulver
  • ¼ tsk bagepulver
  • 1 nip salt

Fyld og toppings

  • 1 liter is (vælg din favorit)
  • 180 g mørk chokolade (60% er min favorit)
  • 2 spsk smør
  • 1 håndfuld nødder (ristede og finthakkede)

Noter

Du vil formentligt have lidt smeltet chokolade tilovers. Hæld det ud på en bagepapir og bred det ud til 1-2 mm tykkelse og kom det i køleskabet. Lad det sætte sig helt og skær det ud i aflange firkanter. Så har du din egen pålægschokolade til brød.

Fremgangsmåde

Småkager

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Lav dine småkager ved at piske blødt smør og sukker luftigt et par minutter. Pisk ægget i.
  • Pisk mel, kakao, bagepulver og et nip salt i, til du har en homogen masse, du nemt kan forme og ikke klistrer for meget. Klistrer det for meget, kan du tilsætte en spsk mel eller to mere.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på cirka 2-3 mm.
  • Stik små runde cirkler ud på ca 6 cm i diameter og placer dem på en bageplade med bagepapir. Jeg samlede dejen, rullede den ud igen og fik et par ekstra småkager ud af det.
  • Bag småkagerne i cirka 10 minutter. De skal helst ikke begynde at blive for mørke i kanterne.
  • Lad småkagerne køle en smule af på bagepladen, indtil de bliver sprøde. Flyt dem herefter over på en rist, så de kan blive helt kolde.

Samling

  • Tag evt. isen ud lidt før, så den er scoop-klar. Brug en isske eller lignende til at lave en god iskugle-størrelse og kom den mellem til småkager. Tryk den let sammen. Kom den med det samme på frys på et skærebræt eller lignende og forsæt så med den næste.
  • Lad dem sætte sig en times tid, inden du dypper i chokolade.
  • Smelt chokolade og smør over vandbad. Lad det køle af i 5-10 minutter, så det ikke er for varmt.
  • Og nu skal du arbejde lidt hurtigt. Læg et andet skærebræt med et stykke bagepapir på i fryseren.
  • Dyp hurtigt hver issandwich halvvejs ned i chokoladen, drys med nødder og læg den på bagepapiret på frys. Fortsæt med resten.
  • Lad dine issandwich sætte sig på frys i minimum 1 time (og gerne mere), inden de spises. Her i fryseren kan de sagtens holde sig i lang tid - hvis du altså ikke kommer til at spise dem inden.