Go Back
+ servings
Salat med granatæble og dadler med gedeost og parma

Salat med granatæble og dadler med gedeost og parmaskinke

En lækker salat med dadler fyldt med gedeost og pakket omkring med parmaskinke med saftige granatæblekerner og et frisk dressing. Opskriften er til 4 personer som tilbehør.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse12 minutter
I alt27 minutter

Ingredienser

  • 12 dadler (friske)
  • 150 g gedeost (helst en der kan smuldre)
  • 6 skiver parmaskinke
  • 1 bakke blandede salater
  • ½ granatæble
  • ½ citron
  • 1 tsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Start med at halvere dadler og fjerne stenene.
  • Kom et lille stykke gedeost i hver dadel og tryk siderne godt op omkring osten.
  • Skær hver parmaskinke-skive over på langs, så du har 10 lange strimler. Rul hver dadel ind i en strimmel.
  • Bag dem i ovnen på en bageplade med bagepapir i cirka 12 minutter, til parmaskinken er sprød. Lad dem afkøle en smule.
  • Skyl imens salaten og kom det på et fad/i en skål.
  • Rul granatæblet mellem dine hænder, til du løsner kernerne. Halver granatæblet og bank kernerne ud med en ske (tip: gør det i en plastikpose, så du ikke får saft ud over det hele). Fjern det hvide og drys kernerne over salaten.
  • Gem saften fra bunden af plastikposen og rør det sammen med olivenolie, citronsaft og akaciehonning. Smag til - også gerne med et drys salt og peber.
  • Dryp dressingen over salaten og fordel dadlerne ovenpå.