Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Start med at forberede kartoflerne. Skyl dem godt og halvér dem.
Kom dem i en gryde, overhæld dem kogende vand så det dækker og tilsæt 2 tsk salt.
Lad kartoflerne koge i 8 minutters tid. De skal ikke være færdige, men tilberedningen skal bare startes.
Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem på en bageplade med bagepapir, et par spsk olivenolie og et drys salt og peber.
Bag dem i ovnen i 30 minutter. Vend dem halvvejs.
Imens kartoflerne er i ovnen, kan du lave din aioli-creme: Kom æg og æggeblommer og ½ tsk fint salt i en høj beholder. Pisk det godt med en elpisker. Kom så sennep og presset fed hvidløg i og pisk videre.
Pisk nu olien i i en tynd stråle (ligesom når du laver en mayonnaise). Den vil langsomt tykne. Pisk godt igennem til sidst.
Vend cremefraiche i din aioli og smag til med en smule æblecidereddike (for syre) og evt. mere salt og sennep. Stil den på køl.
Smelt smør i en lille pande og kom grofthakkede pistacienødder på. Lad dem riste i et par minutter, tag panden af varmen og rør røget paprika i.
Vend de varme kartofler med finthakket persille.
Anret det hele i et fad med aioli-cremen nederst toppet med kartofler toppet med pistacienødder i den røgede paprikasmør.