Go Back
+ servings
Ovnbagte kartofler med hvidløgscreme, persille og smørristede pistacienødder

Ovnbagte kartofler med aioli-creme, persille og pistacienødder

Et fantastisk lækkert tilbehør er disse ovnbagte, sprøde kartofler på en hvidløgscreme med masser af frisk persille og pistacienødder ristet i smør og røget paprika.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Ovnbagte kartofler

  • 750 g kartofler (små)
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk persille (finthakket)

Aioli-creme

  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • tsk dijonsennep
  • dl smagsneutral olie
  • 1 fed hvidløg (stort eller to små)
  • 3 spsk cremefraiche 18 % (en tyk én - fx den fra Løgismose)
  • æblecidereddike (alternativt citronsaft)

Topping

  • 50 g pistacienødder
  • 1 spsk smør
  • ¼ tsk røget paprika

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Start med at forberede kartoflerne. Skyl dem godt og halvér dem.
  • Kom dem i en gryde, overhæld dem kogende vand så det dækker og tilsæt 2 tsk salt.
  • Lad kartoflerne koge i 8 minutters tid. De skal ikke være færdige, men tilberedningen skal bare startes.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem på en bageplade med bagepapir, et par spsk olivenolie og et drys salt og peber.
  • Bag dem i ovnen i 30 minutter. Vend dem halvvejs.
  • Imens kartoflerne er i ovnen, kan du lave din aioli-creme: Kom æg og æggeblommer og ½ tsk fint salt i en høj beholder. Pisk det godt med en elpisker. Kom så sennep og presset fed hvidløg i og pisk videre.
  • Pisk nu olien i i en tynd stråle (ligesom når du laver en mayonnaise). Den vil langsomt tykne. Pisk godt igennem til sidst.
  • Vend cremefraiche i din aioli og smag til med en smule æblecidereddike (for syre) og evt. mere salt og sennep. Stil den på køl.
  • Smelt smør i en lille pande og kom grofthakkede pistacienødder på. Lad dem riste i et par minutter, tag panden af varmen og rør røget paprika i.
  • Vend de varme kartofler med finthakket persille.
  • Anret det hele i et fad med aioli-cremen nederst toppet med kartofler toppet med pistacienødder i den røgede paprikasmør.