Go Back
+ servings
Svampet citronmåne med marcipan opskrift

Svampet citronmåne med marcipan

Mød min nyeste favorit kage. En super saftig citronmåne med masser af marcipan, citronskal og -saft, fint blendede mandler og en syrlig citronglasur på toppen. God både kold og lun. Opskriften er nok til 12 stykker.
4.95 fra 17 stemmer
Antal: 12 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 285 g smør (blødt)
  • 285 g sukker
  • 200 g marcipan
  • 5 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 75 g mandler
  • 100 g hvedemel
  • 3 øko citroner (skal fra 2 og saft fra 2½)
  • 180 g flormelis

Køkkenudstyr

  • Springform på cirka 24 cm

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk blødt smør, sukker, groftrevet marcipan og fintrevet citronskal fra 2 citroner sammen.
  • Pisk æggene i ét ad gangen.
  • Blend mandlerne helt fint - fx i en minihakker eller lignende. Bland med hvedemel og bagepulver.
  • Pres saften fra to citroner og pisk det skiftevis i dejen sammen med melblandingen.
  • Fór en 24 cm springform med bagepapir og hæld dejen i.
  • Bag kagen i cirka 45-55 minutter. Måske 5 minutter mere afhængig af din ovn. Der skal netop ikke være dej på en nål eller lille kniv, hvis du stikker den ned i kagen. Det er vigtigt. Prøv med 40 minutter først og test derefter hvert 5./10. minut.
  • Lad kagen køle helt, inden du topper med glasur.
  • Rør flormelis sammen med citronsaft, indtil du har en tyktflydende glasur. Kom det på kagen.
  • Spis kagen friskbagt eller opbevar den på køl. Den er nemlig også god - hvis ikke bedre - dagene efter.