Go Back
+ servings
Vegetar tacos med bønner, tomatsalsa og avocado

Tacos med bønner, tomatsalsa og avocado

Lækre vegetariske tacos med bønner, tomatsalsa og avocado. Opskriften er fra Aarstiderne og er fuld af smag og snask. Server gerne med majskolber til.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 400 g blommetomater
  • ½ chili
  • 1 lime (øko)
  • 400 g sorte bønner (kog dem selv eller køb dem fra dåse)
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 avocado
  • 6 bløde tacos (gerne a majsmel)
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Koger du dine egne bønner, skal du sætte dem i blød dagen før og koge dem på dagen efter anvisning på pakken.
  • Skyl grøntsagerne. Skær tomaterne i små tern og kom dem i en skål.
  • Skræl løget og hak det fint. Halve chili, fjern kernerne og hak den helt fint. Tilføj mængde efter hvor stærk chilien er.
  • Rør fintrevet skal og saft fra 1/2 lime i sammen med lidt salt og stil til side.
  • Flæk avocadoerne, fjern stenen, skrab kødet ud og mos det groft med limesaft og salt. Stil det til side.
  • Varm en pande op til høj varme med lidt olivenolie og krydderierne. Tilsæt bønner og lidt salt og steg 3-4 minutter. Smag evt. til med flere krydderier og salt. Mos dem let med en gaffel.
  • Varm tacos en ad gangen på en tør pande i cirka 30 sekunder på hver side. Hold dem varme i et rent viskestykke.
  • Server så man selv kan bygge sin tacos og gerne med kogte majskolber til.