Go Back
+ servings
Risotto med ærter

Ærterisotto med ricotta og citron

En frisk og lækker ærterisotto med ricotta, citron og basilikum. Nok til 4 personer og perfekt med et koldt glas hvidvin til.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 1,2 liter grøntsagsfond (eller kogende vand rørt med grøntsagsbouillonterninger)
  • 225 g frosne ærter (optøet)
  • 1 øko citron
  • 80 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 100 g ricotta
  • olivenolie
  • salt og peber

Noter

Tip: Er det sæson for friske ærter, kan du udskifte 50 g af de frosne ærter (dem der ikke skal blendes til pure) med friskbælgede ærter. 

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  • Varm et par spsk olivenolie op i en gryde ved middelvarme og steg løg og hvidløg, til de er klare og bløde.
  • Tilsæt risottoris og rist det et minuts tid, inden du tilsætter hvidvin og lader risene optage vinen.
  • Tilsæt 2 dl fond, rør og lad det koge ind, indtil du tilsætter 2 dl fond mere. Fortsæt til risene er møre, og du har en risottokonsistens. Måske du skal bruge lidt mere/mindre fond.
  • Blend i mellemtiden 175 g af de frosne, optøede ærter med et par spsk vand til en grov pure.
  • Når du tilsætter det sidste fond - lige før den er færdig, skal du også tilsætte ærtepure, de resterende ærter, fintrevet parmesan, friskkværnet peber og fintrevet skal fra ½ citron.
  • Smag til med citronsaft og salt.
  • Anret din ærterisotto i skåle og top med en lille spsk ricotta, frisk basilikum, fintrevet citronskal og et dryp olivenolie.