Go Back
+ servings
Cæsar salat med sprød kylling

Cæsar salat med sprød kylling

En lækker cæsar salat - klassisk og lige som den skal være. Dog alligevel med et luksus twist af hvidløgscroutoner og paneret sprød kylling i panko. Opskriften er nok til 2 sultne personer eller 3 alment sultne personer med lidt brød til.
4.67 fra 9 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

Cæsar salat dressing

  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk grovkornet sennep
  • 3 spsk æblecidereddike
  • ¾ dl smagsneutral olie (fx rapsolie)
  • 50 g parmesan (eller lignende ost (+ 25 g ekstra til topping))

Cæsar salat

  • 2 stk romainesalat (eller lignende salat)
  • 2 skiver brød (fx surdejsbrød)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kyllingebryster
  • 1 æg
  • dl panko rasp
  • 1 dl hvedemel
  • salt og peber
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Start med at lave dressingen ved at komme æggeblommer, sennep, æblecidereddike og ost op i en høj beholder.
  • Blend det godt sammen med en stavblender og blend derefter olien i lidt ad gangen, i en tynd stråle. Nu skulle du gerne have en cremet og tyknet dressing.
  • Blend et par spsk vand med, så konsistensen bliver en smule mere flydende og smag til med salt og peber. Stil den på køl.
  • Skær brødet i små tern og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend det i et par spsk olie, salt og et presset fed hvidløg.
  • Bag dem til sprøde croutoner ved 175 grader varmluft i cirka 10 minutter.
  • Fjern eventuelle sener eller snask fra kyllingebrysterne og bank dem lidt flade med en kagerulle - læg gerne et stykke film imellem, så der ikke kommer råt kød på rullen.
  • Kom mel i en dyb tallerkenen, pisket æg i en anden og panko vendt med salt og peber i en tredje.
  • Vend først kylling i mel, så æg og til sidst rasp.
  • Varm en stor pande med godt med olie op til høj middelvarme og steg kyllingebrysterne, til de er gyldne på begge sider. Mine fik cirka 3 minutters tid på hver side. Lad dem hvile 5 minutter, inden du skære dem i skiver.
  • Skyl salaten godt og dup den tør. Bræk den i mindre stykker og fordel i et fad eller stor skål. Vend med halvdelen af dressingen. Vend med kylling og croutoner og top flager af ost og den resterende dressing.