Go Back
+ servings
Rugvafler - grove madvafler

Rugvafler

Sunde rugvafler aka. grove madvafler lavet på rugmel. Spis dem som aftensmad eller frokost og top min dine favoritter. Jeg har valgt laksesalat og strimler af gulerødder. Opskriften giver 6-7 belgiske vafler men kan også laves på et klassisk vaffeljern.
4.88 fra 8 stemmer
Antal: 6 vafler
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • dl rugmel (eller andet fuldkornsmel)
  • dl mælk
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • smør (til stegning)

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern

Fremgangsmåde

  • Rør rugmel, mælk, æg, bagepulver og salt sammen.
  • Varm vaffeljernet op.
  • Smelt ½ tsk smør på vaffeljernet og smør det ud på pladerne.
  • Bag dejen til vafler i vaffeljernet, til de er gyldne og sprøde. Jeg brugte cirka 3 spsk dej pr. vaffel.
  • Lad dem afkøle lidt og top med dine yndlingstoppings.