Go Back
+ servings
Kanelsnegle med cream cheese frosting

Kanelsnegle med cream cheese frosting

Lækre, snaskede og perfekte kanelsnegle med cream cheese frosting a la amerikanske cinnabon snegle med flødeostecreme. Er du ikke til frostingen, underlader du den bare. Men jeg vil til enhver tid toppe med det - det er lige til at spise med en ske. Opskriften giver 12 snegle.
4.77 fra 13 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse18 minutter
Hævetid2 timer

Ingredienser

Dej

  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ¾ tsk stødt kardemomme (kan undlades)
  • 300 g hvedemel
  • 80 g smør (blødt)

Remonce

  • 150 g smør (blødt)
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk stødt kanel
  • 1 drys muskatnød (fintrevet)

Frosting

  • 40 g smør (blødt)
  • 110 g flødeost
  • 80 g flormelis
  • ¼ øko appelsin (saft og skal - kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Start med at lave dejen ved at lune mælk til lillefingervarme.
  • Rør gær ud i den lune mælk og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.
  • Smuldr smørret i hvedemel og ælt det sammen med mælkeblandingen i 5 minutters tid, til du har en lækker, blank dej. Gerne på røremaskine.
  • Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 1½ time.
  • Forbered imens remonce ved at røre tingene sammen. Stil det til side.
  • Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en rektangel på cirka 30 x 35 cm.
  • Fordel og smør remonce ud i et jævnt lag og rul den sammen til en pølse på den korte led.
  • Skær pølsen i 12 stykker og placer dem i et stort fad foret med bagepapir med lidt plads imellem.
  • Lad dem efterhæve lunt under et klæde i 30 minutter.
  • Bag sneglene i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 18 minutter. Lad dem køle helt af.
  • Pisk ingredienserne til frostingen sammen og smør det på de afkølede kanelsnegle.