Go Back
+ servings
sundere banankage

Sundere banankage med chokolade

En lækker, lidt sundere, banankage med masser af chokolade og mandler. Opskriften er nok til 8-10 skiver.
4.88 fra 8 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 3 bananer (modne)
  • 20 gram smør (smeltet )
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 110 g hvedemel
  • 50 g mandler
  • 100 g chokolade

Køkkenudstyr

  • Rugbrødsform

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af.
  • Pisk sukker og æg luftigt i en skål.
  • Mos bananerne med en gaffel og rør det ned i æggemassen sammen med det smeltede smør.
  • Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, mel og salt i dejen.
  • Hak chokolade og mandler groft og vend det i dejen.
  • Kom dejen ned i en smurt form (fx en aflang rugbrødsform på 28 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
  • Lad din banankage køle af inden du spiser den.