Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
Skær chokolade i mindre stykker, og smelt chokoladen over vandbad. Rør rundt en gang imellem og lad den stå ved laveste varme, til du skal bruge den om lidt.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og pisk dem sammen med æg, sukker, mel og salt. Pisk et par minutter til massen er blevet let og luftig.
Vend (fx med dejskraber) smør i dejen og vend derefter den smeltede hvide chokolade i.
Skyl rabarber og riv bladene af. Skær rabarberne i små stykker (ca 0,5 cm), og vend dem i dejen.
Kom bagepapir i en firkantet form (ca 22×22 cm) og hæld dejen ned i.
Bag kagen i 25-30 minutter ved 190 grader. Kagen er færdig, når du kan stikke en stegenål eller lign. i uden der er dej på den, når den kommer ud.
Lad kagen køle af - gerne minimum et par timer på køl og gerne natten over.