Go Back
+ servings
cookies

Cookies med chokolade

Seje cookies, der er sprøde i kanten og bløde i midten. Med store stykker chokolade og lavet på olie i stedet for smør. Opskriften giver 15 store cookies.
4.63 fra 8 stemmer
Antal: 15 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
Køletid1 time
I alt1 time 25 minutter

Ingredienser

  • 270 g brun farin
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver (med top)
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 170 g mørk chokolade (jeg brugte den med orangeknas)
  • 1 dl smagsneutral olie

Fremgangsmåde

  • Pisk brun farin, æg og kornene fra vaniljestangen sammen. Det skal blive lidt luftigt.
  • Tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og salt og rør stille og roligt rundt.
  • Rør olie i dejen.
  • Hak den mørke chokolade meget groft og vend det i dejen. Dejen er ret klistret, men det er meningen.
  • Dæk skålen med film eller et viskestykke og sæt skålen i køleskabet i en time.
  • Tag 2 bageplader med bagepapir frem, og brug en spiseske til at sætte 15 store klatter på pladerne.
  • Tryk dem lidt flade, men ikke for meget. Der skal være god plads imellem, da de flyder lidt ud.
  • Bag dem i 10 minutter i en 175 grader varm ovn. De skal se ufærdige ud, når de kommer ud af ovnen. Det er det der gør, at de bliver chewy i midten.
  • Lad dem hvile 5 minutter på bagepladen og flyt dem så over på en bagerist for at afkøle helt og blive hårde.