Pisk brun farin, æg og kornene fra vaniljestangen sammen. Det skal blive lidt luftigt.
Tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og salt og rør stille og roligt rundt.
Rør olie i dejen.
Hak den mørke chokolade meget groft og vend det i dejen. Dejen er ret klistret, men det er meningen.
Dæk skålen med film eller et viskestykke og sæt skålen i køleskabet i en time.
Tag 2 bageplader med bagepapir frem, og brug en spiseske til at sætte 15 store klatter på pladerne.
Tryk dem lidt flade, men ikke for meget. Der skal være god plads imellem, da de flyder lidt ud.
Bag dem i 10 minutter i en 175 grader varm ovn. De skal se ufærdige ud, når de kommer ud af ovnen. Det er det der gør, at de bliver chewy i midten.
Lad dem hvile 5 minutter på bagepladen og flyt dem så over på en bagerist for at afkøle helt og blive hårde.