Go Back
+ servings
rødbederåkost

Rødbederåkost

En sprød og lækker råkost med rødbeder, æble og krydrede ristede nødder og frø. Dejligt tilbehør til kylling eller fisk til 3-4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 2 rødbeder (store )
  • æble (syrligt-sødt)
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • citronsaft
  • 1 håndfuld nødder (fx hasselnødder og mandler)
  • 1 spsk hørfrø (kan undlades)
  • salt
  • ½ tsk gurkemeje
  • muskatnød
  • 1 spsk honning

Fremgangsmåde

  • Forbered de krydrede og ristede nødder ved at hakke mandler og hasselnødder groft.
  • Varm en tør pande op på mellem-høj varme og hæld nødderne på.
  • Når nødderne har ristet lidt, skal du drysse med lidt salt, gurkemeje og et drys fintrevet muskat (efter smag).
  • Hæld derefter hørfrøene på, men pas på, for de begynder nærmest at poppe.
  • Hæld honningen over og bland det hele godt sammen. Lad det køle af på en tallerken.
  • Skræl rødbederne og riv dem groft på et rivejern. Kom det i en skål.
  • Skær æblet i tern, hak persille groft og kom det ned til rødbederne.
  • Rør olivenolie, honning og citron og smag dig frem efter en god balance mellem sødt og surt.
  • Vend dressingen i salaten og drys nødderne over.