Go Back
+ servings
Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Syndig og lækker hjemmelavet nutella med mørk chokolade og masser af ristede hasselnødder. Opskriften er rimelig stor og giver 4 mindre glas. Du kan altid halvere den, hvis du vil.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 glas
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 300 g hasselnødder
  • 225 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)
  • dl piskefløde
  • 50 g smør (stuetempereret )
  • 1 nip salt

Køkkenudstyr

  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødder i ovnen i 5-7 minutter ved 180 grader.
  • Lad dem afkøle en smule og nulr derefter skallen af.
  • Kom de afskallede nødder i en lille blender eller minihakker (gem dog en lille håndfuld til senere) og blend, til de er finthakkede.
  • Hak chokolade fint og hæld det i en skål.
  • Varm fløde forsigtigt op til lige før kogepunktet.
  • Hæld fløden over den hakkede chokolade og vend det rundt sammen med smør og et pænt nip salt.
  • Når du har en lind chokoladesauce, vender du de finthakkede nødder i.
  • Kom nutella på skoldede glas og lad dem afkøle, inden du drysser med de gemte, hakkede hasselnødder på toppen.
  • Kom låg på og opbevar dem på køl.