Go Back
+ servings
Bygotto med edamamebønner og parmesan

Bygotto med edamamebønner og parmesan

En lækker, cremet bygotto med bid fra perlebyg og edamamebønner. Opskriften er til 3-4 personer med en frisk salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 spsk olie
  • 4 dl perlebyg (eller perlespelt)
  • 1,4 dl bouillon
  • 2 spsk mascarpone
  • 250 g edamamebønner (frosne og optøede)
  • salt og peber
  • 1 øko citron
  • friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og hak det fint. Steg det i en gryde i olie i et par minutter, til løgene er klare.
  • Skyl perlebyg i en si i koldt vand, og lad vandet dryppe fra.
  • Kom perlespelt ned i gryden og lad det svitse med i et par minutter.
  • Hæld ⅓ af bouillonen ned i gryden og lad det koge ind, før du tilsætter lidt mere (ca 1 dl ad gangen) og lader det koge ind.
  • Forsæt indtil du har opbrugt din bouillon, eller perlebyggen er mør, men stadig med lidt bid. På denne måde udgiver perlespelten stivelse, og det får “grød-konsistensen”. Det tager ca. en halv time.
  • Tag gryden af varmen, når det sidste bouillon er kogt ind, og det er blevet til en lidt tyk bygotto.
  • Vend mascarpone og fintrevet skal fra hele citron og saft fra den halve.
  • Vend også edamamebønner i og en god håndfuld fintrevet parmesan i og smag til med salt, peber og evt mere citronsaft.
  • Anret det i skåle og drys med revet parmesan og friskkværnet peber.