Go Back
+ servings
Gulerodsboller

Gulerodsboller

Saftige, nemme og rimelig hurtige gulerodsboller med revne gulerødder og en hurtig havregrød, der giver en masse fugtighed til bollerne. Opskriften giver 10 mellemstore boller og er fryservenlig.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time
I alt1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl havregryn (grovvalsede)
  • 25 g smør
  • 25 g gær
  • 200 g gulerødder (groftrevne)
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 250 g fuldkornsmel (ikke for groft)
  • 225 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Lav en tyk havregrød af havregryn og 2 dl vand.
  • Kom herefter smørret ned i gryden, og lad det smelte sammen med havregrøden.
  • Kom smør-havregrøden op i en skål og bland det med 2¼ dl vand. Smuldr gær i.
  • Kom også sukker, salt, revne gulerødder og kardemomme i.
  • Ælt melet i lidt ad gangen. Dejen skal være en smule klistret, når al melet er kommet i.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  • Læg forsigtig 10 klatter dej på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  • Bag dem derefter ved 225 grader varmluft i 15-17 minutter.