Go Back
+ servings
Rabarberkage med marcipan og mandler

Rabarberkage med marcipan og mandler

En lækker, saftig og sød kage med syrlige rabarber, marcipan og ristede mandler. En nem kage til forår og sommer. Opskriften er nok til 8-10 personer og er perfekt med en klat cremefraiche til.
4.75 fra 8 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 150 g smør (blødt )
  • 190 g sukker
  • 3 æg (store )
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g marcipan
  • 180 g rabarber
  • 1 håndfuld mandler

Fremgangsmåde

  • Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen.
  • Bland mel og bagepulver og rør det i.
  • Riv marcipanen groft på en rivejern og rør 2/3 i dejen.
  • Kom bagepapir i en form, ca 22 x 22 cm og hæld dejen ned i.
  • Fjern ender fra rabarberstilkende og skær rabarberstilkene i små stykker. Hak mandlerne groft.
  • Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen og tryk dem lidt ned i dejen - man skal stadig kunne se dem (se billede).
  • Drys med resten af det revne marcipan og de hakkede mandler.
  • Bag kagen i 40-45 minutter i ovnen ved 175 grader. Lad kagen køle af.