Go Back
+ servings
kyllingefrikadeller med krydderurter

Kyllingefrikadeller med krydderurter

En sund og sund opskrift på kyllingefrikadeller med krydderurter. Vælg de krydderurter du bedst kan lide. Opskriften giver cirka 12 deller.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hviletid30 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 spsk groft salt
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ dl mælk ( eller fløde)
  • 2 håndfulde friske krydderurter (jeg brugte oregano, timian og basilikum)
  • olivenolie og smør (til stegning)

Fremgangsmåde

  • Ælt kyllingekød og salt sammen i en skål i et minut eller to, til farsen bliver lidt sej.
  • Rør også ægget i og derefter mel, presset hvidløg og mælk.
  • Hak de friske krydderurter og ælt også dem i sammen med friskkværnet peber.
  • Lad farsen hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
  • Opvarm en pande til middel-høj varme og smelt 1 spsk smør og 2 spsk olie på panden.
  • Form kyllingefrikadeller med en ske og din hånd og steg dem i små 5 minutter på hver side, til de er sprøde og gennemstegte.