Go Back
+ servings
Hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler

Sprøde, hjemmelavede falafler vendt i sesamfrø. Opskriften giver 24 stk falafler og kan bruges til alt fra wraps til salater og som pålæg. Det er i hvert fald nok til 4-6 personer.
4.34 fra 3 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 480 g kikærter (fra dåse)
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 æg (små)
  • 5 spsk hvedemel
  • sesamfrø og nigellafrø
  • smagsneutral olie ( til stegning)

Fremgangsmåde

  • Blend alle ingredienser sammen (jeg brugte en foodprocessor), til dejen er lidt fast. Hvis dejen er for våd, kan du tilsætte lidt mere mel.
  • Stil dejen på køl i 10 minutte - her vil dejen sætte sig en smule.
  • Form små ‘deller’ med en ske og din hånd og rul dem forsigtigt i en blanding af sesamfrø og nigellafrø.
  • Steg falaflerne i rigeligt varm olie i en pande ved middel-høj varme. De skal være sprøde på begge sider.
  • Placer et stykke køkkenrulle på en tallerken og læg de stegte falafler ovenpå, så det overskydende olie suges af.