Go Back
+ servings
Fiskefrikadeller med remoulade og ovnkartofler

Fiskefrikadeller med remoulade og ovnkartofler

Hjemmelavede fiskefrikadeller med ovnkartofler og hjemmerørt remoulade. Så er der næsten ikke et øje tørt. En lækker aftensmad for hele familien.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

Ovnkartofler

  • 4 bagekartofler (store)
  • olivenolie
  • tørret rosmarin (eller oregano)

Fiskefrikadeller

  • 500 g hvid fisk (kuller eller torsk)
  • 1 spsk groft salt
  • 1 æg
  • 1 chili
  • 4 forårsløg (små)
  • 1 øko citron (skallen)
  • spsk hvedemel
  • ½ dl fløde
  • ½ dl mælk
  • smør og olivenolie til stegning

Hjemmerørt remoulade

  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 3 spsk picklesmix
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk kapers (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Lav ovnkartofler ved at skrælle bagekartofler og skære dem i grove, aflange stykker.
  • Kom dem i en stor skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i 10 minutter.
  • Hæld det varme vand fra og dup fritterne tørre med et viskestykke. Vend dem med olivenolie og rosmarin.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 50-60 minutter ved 200 grader, vend halvvejs.
  • Lav fiskefarsen: blend fisk i en foodprocessor med salt. Blend derefter ægget i.
  • Halver chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Skær enderne fra forårsløgene og hak dem (den grønne del af forårsløgene skal hakkes groft, den hvide del fint).
  • Kom hakket chili, forårsløg, fintrevet citronskal, peber og mel ned i foodprocessoren og blend det sammen, tilsæt også piskefløde og mælk og blend.
  • Lad farsen hvile i 20 minutter.
  • Lav imens remouladen: Hak kaper groft og rør dem sammen med creme fraiche, mayo, pickles og karry.
  • Opvarm en pande ved middel-høj varme. Smelt 1 stor spsk smør og 2 spsk olie.
  • Form deller med din hånd og en ske dyppet i lunkent vand mellem hver delle.
  • Steg fiskedeller cirka 3-4 minutter på hver side – de skal være gyldenbrune og sprøde.