Go Back
+ servings
Omelet med spinat, løg og gedeost

Omelet med spinat, karamelliserede rødløg og gedeost

En lækker, sund og nem omelet med frisk spinat, karamelliserede rødløg og salt gedeost. Er du ikke til gedeost, kan du vælge feta eller mozzarella i stedet. Server gerne med en skive ristet rugbrød.
5 fra 3 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 150 g frisk spinat
  • 2 rødløg (store)
  • 6 æg
  • ¾ dl mælk
  • 8 skiver gedeost ( fra rulle)
  • olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Damp den friske spinat i en gryde med en smule vand - med låg på og ved lav varme, til spinaten er faldet helt sammen.
  • Pres overskydende væske ud af spinaten, evt. i en si.
  • Pil og skær rødløgene i små både og steg dem i lidt olivenolie på en pande, sukker og et drys salt ved middel varme i cirka 10 minutter, til de er karamelliserede lidt og blevet lidt brune.
  • Pisk imens æggene i en skål med mælk, salt og peber.
  • Kom spinat på panden og fordel løg og spinat, så det ligger jævnt over hele panden.
  • Skru ned på middel-lav varme og kom æggemassen på.
  • Lad omeletten sætte sig i kanterne, vend evt. panden lidt rundt, så ægget kommer ud over det hele.
  • Kom et stykke stanniol over panden (så det fungerer som et låg) og lad det stå et par minutter, så toppen på omeletten også sætter sig.
  • Tag stanniolen af, kom skiver af gedeost ovenpå og drys med salt og peber.
  • Server med det samme fx med et stykke ristet rugbrød og friske tomater til.