Go Back
+ servings
frugtruller med æble og kanel

Frugtruller med æble og kanel

Seje, syrlige frugtruller med æble og kanel a la sund slik og vingummier. Opskriften giver 16 stk.
5 fra 2 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse6 timer

Ingredienser

  • 4 æbler (store og let syrlige)
  • 1 kanelstang
  • 4 dadler (bløde )
  • dl vand
  • stødt kanel

Fremgangsmåde

  • Skær æbler i tern. Du kan godt fjerne skrællen, men jeg synes ikke, at det behøves (der sidder mange vitaminer i skrællen).
  • Fjern stenene fra dadlerne.
  • Kom æbletern i en gryde sammen med vand, kanelstang og dadler, og lad det koge til æblerne er møre.
  • Blend det til mos med en stavblender. Der må ikke være nogen klumper.
  • Bred mosen meget tyndt ud på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med lidt kanel og bag ved 65 grader (varmluft) i cirka 6 timer til overfladen er tør og fast. Kan du ikke let fjerne det fra bagepapiret, så er det ikke færdigt.
  • Lad det køle helt af og brug så en saks til at klippe det til strimler.
  • Rul strimlerne sammen til ruller og bind evt. et bånd om. Opbevar dem i en lufttæt beholder.