Go Back
+ servings
Chili con carne

Chili con carne med chili, bønner og chokolade

Den bedste opskrift på chili con carne med 3 x chili, 2 slags bønner og mørk chokolade. Lad den endelig simre i lang tid - det bliver den kun bedre af. Spis den som den er eller med ris, cremefraiche og tortilla chips til.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 40 g tomatpure
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rød peber
  • 1 chili
  • dl oksebouillon (bland fx bouillonterning og kogende vand)
  • 1 spsk kakaopulver
  • 15 g mørk chokolade
  • 1 tsk sambak olek (kan udelades)
  • 1 dåse kidney bønner (drænede)
  • 1 dåse sorte bønner (drænede)
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak løg og hvidløg.
  • Steg det i 2 spsk olie på en stor, dyb pande i et par minutter ved middel-høj varme.
  • Kom hakket oksekød på og brun kødet ved høj varme, så det hele får lidt farve.
  • Lav et “hul” i midten og rist tomatpureen af ved at røre det lidt rundt.
  • Kom også oregano, chiliflager, paprika, spidskommen og rødvin op til kødet.
  • Kom derefter dåsetomater i sammen med bouillon.
  • Hak rød peber i tern, chili fint (fjern evt. kerner) og mørk chokolade, og kom det ned til kødet sammen med kakaopulver, salt, peber og sambak olek.
  • Lad retten simre under låg, gerne i et par timer, men mindst i 1 time.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt bønner de sidste 10 minutter.
  • Server med brød eller ris og evt creme fraiche/græsk yoghurt og frisk persille til toppen.