Go Back
+ servings
rødbedeboller

Rødbedeboller med kerner

Lækre, saftige koldhævede rødbedeboller med solsikkekerner. Perfekt til frokost og madpakke som sandwich. Opskriften giver 8 boller, der sagtens kan fryses.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

  • 90 g fuldkornsmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 håndfuld havregryn
  • 1 tsk fint salt
  • ¾ dl solsikkekerner
  • 100 g rødbeder (groftrevne )
  • dl lunkent vand
  • 13 g gær
  • 1 dl A38

Fremgangsmåde

  • Bland hvedemel, fuldkornsmel, havregryn, salt og solsikkekerner sammen.
  • Opløs gær i det lunkne vand i en anden skål og bland herefter A38 og groftrevne rødbeder i vandet.
  • Rør de tørre ingredienser i lidt ad gangen - gerne på røremaskine.
  • Ælt godt, gerne i nogle minutter, til dejen er rørt godt sammen. Det skal være en smule klistret.
  • Dæk skålen med et fugtigt klæde og kom skålen i køleskabet natten over.
  • Brug en træske til at sætte klatter af dej på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Bag bollerne ved 215 grader varmluft i cirka 15 minutter.