Go Back
+ servings
kartoffelrøsti med laks og avocado

Kartoffelrøsti med laks og avocado

En lækker forret med laks og avocado. Disse kartoffelrøsti i lag er en frisk, sprød og altid populær forret. Opskriften giver forret til 6 personer, hvis man får 2 stk hver.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler
  • 25 g smør (smeltet )
  • ½ tsk salt
  • 3 blommetomater (store )
  • 2 avocado (modne )
  • 200 g røget laks
  • 1 lime
  • salt og peber
  • purløg

Fremgangsmåde

  • Skræl bagekartofler og riv dem groft.
  • Vrid så meget væske ud af de revne kartofler, som du kan, med hænderne og bland dem derefter med smeltet smør og salt.
  • Form cirka 24 flade røsti, evt. med en udstikker, så de er omkring 7 cm i diameter.
  • Bag dem ved 180 grader i cirka 30 minutter til de er gyldne og sprøde i kanten – vend dem forsigtigt halvvejs. Skru ned hvis kanterne bliver for mørke. Lad dem køle af.
  • Lav fyldet ved at halvere tomaterne. Skrab tomat-kernerne ud og skær dem i tern.
  • Halver avocado, skrab kødet ud og skær det i tern.
  • Skær derefter også røget laks i tern, og sørg for at alle tern har nogenlunde samme størrelse.
  • Vend tomater, røget laks og avocado med saften fra 1 lime, salt og peber.
  • Anret det hele i lag, så du starter med en kartoffelrøsti, derefter 1 spsk fyld, så kartoffelrøsti, 1 spsk fyld og så til sidst purløg på toppen. Der burde blive 12 stk.