Skræl bagekartofler og riv dem groft.
Vrid så meget væske ud af de revne kartofler, som du kan, med hænderne og bland dem derefter med smeltet smør og salt.
Form cirka 24 flade røsti, evt. med en udstikker, så de er omkring 7 cm i diameter.
Bag dem ved 180 grader i cirka 30 minutter til de er gyldne og sprøde i kanten – vend dem forsigtigt halvvejs. Skru ned hvis kanterne bliver for mørke. Lad dem køle af.
Lav fyldet ved at halvere tomaterne. Skrab tomat-kernerne ud og skær dem i tern.
Halver avocado, skrab kødet ud og skær det i tern.
Skær derefter også røget laks i tern, og sørg for at alle tern har nogenlunde samme størrelse.
Vend tomater, røget laks og avocado med saften fra 1 lime, salt og peber.
Anret det hele i lag, så du starter med en kartoffelrøsti, derefter 1 spsk fyld, så kartoffelrøsti, 1 spsk fyld og så til sidst purløg på toppen. Der burde blive 12 stk.