Go Back
+ servings
Spansk tortilla med kartofler, spinat og ost

Spansk tortilla med kartofler, spinat og ost

En lækker spansk tortilla med kartofler, spinat og ost. Serverer du et stykke ristet rugbrød til, er det perfekt frokost eller aftensmad til 3 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 2 bagekartofler
  • 1 løg
  • 150 g frisk spinat
  • 4 æg
  • 2 spsk græsk yoghurt ( eller creme fraiche)
  • ½ dl mælk
  • salt og peber
  • ost (revet, ged eller feta)

Fremgangsmåde

  • Skræl kartofler og løg, skær kartoflerne i små tern og hak løget.
  • Varm en pande til middelvarme og svits det hakkede løg i lidt olivenolie i et par minutter.
  • Kom kartoffeltern på panden og lad det stege i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre.
  • Skyl imens spinaten, kom det i en gryde med låg og damp spinaten ved lav varme, til det falder sammen.
  • Kom det dampede spinat i en si og pres overskydende væde ud af.
  • Kom kartofler og løg i bunden af en tærteform eller lille ildfast fad, fordel dampet spinat over og drys med salt og peber.
  • Pisk æg, græsk yoghurt og mælk sammen i en skål og hæld det over fyldet (hvis du vil have revet ost på, kan du drysse det over nu).
  • Bag tortillaen ved 200 grader i cirka 15-20 minutter.
  • Når tortillaen er færdig, kan du toppe med smuldret feta eller gedeost, hvis du ikke har drysset med revet ost inden, den blev bagt i ovnen.