Go Back
Sukkerfri granola med banan

Sukkerfri granola med banan

En sprød og lækker sukkerfri granola sødet med banan, krydret med kanel og vendt med nødder og tørrede tranebær. Det er sund og lækker morgenmad. Jeg spiser det på yoghurt eller smoothie.
4.50 fra 2 stemmer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 2 bananer (store og modne)
  • 3 spsk kokosolie
  • 400 g havregryn (grovvalsede)
  • ½ dl græskarkerner
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 håndfuld mandler
  • ½ tsk lakridspulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 håndfuld tørrede tranebær (kan udelades for helt sukkerfri version)

Fremgangsmåde

  • Mos modne bananer i en skål.
  • Smelt kokosolien i mikroovnen eller i en gryde og rørt det sammen med bananerne og et lille drys salt.
  • Bland havregryn i en skål med græskarkerner, sesamfrø, mandler, kanel og lakrids.
  • Brug hænderne til at blande indholdet fra de to skåle godt sammen og fordel det så på en bageplade med bagepapir.
  • Bag det i ovnen ved 180 grader i 15 minutter
  • Skru ned til 140 grader, vend og ‘hak’ lidt i det og giv det 15 minutter mere, til det er gyldent og sprødt.
  • Sluk ovnen og lad din granola stå og tørre derinde i 10-20 minutters tid, indtil det har den ønskede sprødhed.
  • Tag granolaen ud af ovnen, lad det afkøle helt og vend så de tørrede tranebær i. Opbevar det i en lufttæt beholder.