Go Back
+ servings
Drømmekage snegle

Drømmekage snegle

Lækre kokos karamel snegle aka. drømmekage snegle. Opskriften giver 10 store eller 12 mindre snegle.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hævetid2 timer

Ingredienser

Dej

  • 10 g gær
  • 200 ml lunkent vand
  • 1 tsk havsalt
  • 30 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 25 g smør (blødt)

Fyld

  • 50 g smør
  • 130 g brun farin
  • 100 g kokosmel
  • ¾ dl mælk

Fremgangsmåde

Dej

  • Rør gær sammen med lunkent vand - gerne i en røremaskine.
  • Rør derefter salt og sukker.
  • Rør hvedemelet i lidt ad gangen og ælt derefter i 5 minutter.
  • Kom små klatter af blødt smør ned til dejen og ælt det med i endnu 5 minutter. Dejen er ret klistret til at starte med, men efterhånden vil den blive smidig og lind.
  • Stil dejen på køl i en time.

Fyld, samling og bagning

  • Lav imens fyldet ved at smelte smør, brun farin, kokosmel og mælk i en gryde, til det bliver en sammenhængende masse.
  • Lad det afkøle og sætte sig lidt.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på cirka 3-4 mm tykkelse.
  • Fordel det mest af fyldet ud på dejen men gem 2-3 store spsk.
  • Rul sammen til en roulade på den lange led og skær i 10-12 lige store stykker.
  • Kom bagepapir i en bageform (ca. 22 x 22cm) og fordel sneglene deri.
  • Lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  • Varm det sidste fyld hurtigt igennem i gryden, evt. med et par spsk mælk, så det flyder mere.
  • Fordel det ovenpå sneglene og bag dem i ovnen ved 190 grader i cirka 25 minutter, skru evt. lidt ned undervejs. Sneglene er færdige, når de er gyldne og har en sprød top.