En lækker blomkålspizza med glutenfri bund lavet af blomkål toppet med sprød serranoskinke, tomatsauce, pesto og oliven. Blomkålspizza mætter ikke så meget som almindelig pizza, men serverer du en salat til, er der til fire personer. Hvis ikke, til tre.
Lav en hurtig tomatsauce ved at stege finthakket løg i lidt olivenolie.
Kom dåsetomater i, lad det simre i 5 minutter og smag til med salt og peber. Stil til side.
Lav bunden ved at blende blomkål fint i en foodprocessor, til det ligner couscous (alternativt på rivejern).
Bland det fintrevede blomkål godt sammen med æg, parmesan, oregano, salt, peber og husk.
Kom bagepapir på en bageplade og fordel “dejen” ud på der - brug gerne dine fingre, så der ingen huller er.
Bag bunden ved 230 grader i cirka 15 minutter, til den er brun i kanten.
Tag bunden ud af ovnen, smør en tyndt lag tomatsovs på og fordel derefter skiver af serranoskinke, halverede oliven, små ‘klatter’ af pesto og revet ost ovenpå.
Bag pizzaen videre i ovnen i 5 minutters tid, til osten er smeltet og serranoskinken er sprød.
Fordel til sidst rucola på toppen og server med det samme.