Go Back
+ servings
Thai beef salad

Thai beef salad

En frisk og lækker thai beef salad. Min yndlings asiatiske salat med krydderurter, lynstegt oksekød, mango, peanuts og den lækreste dressing. Server den gerne med lækkert brød til.
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

Salat

  • 1 bakke blandede salater
  • 2 okse-tykstegsfilet (a 175 g. pr. stk, stuetemperatur)
  • 4 forårsløg
  • 10 asparges
  • 1 agurk
  • 1 håndfuld friske koriander (grofthakkede)
  • ¾ mango
  • 4 spsk peanuts (grofthakkede)

Dressing

  • spsk fishsauce
  • 4 spsk soya (gerne sød, tyk soya)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1 lime
  • 2 spsk fintrevet ingefær
  • 1 spsk finthakkede rødder fra korianderne (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Start med at lave dressingen ved at hakke chili fint og presse hvidløget.
  • Bland det sammen med resten af ingredienserne til dressingen, og lad det stå, imens du laver salaten.
  • Skyl salat og lad det dryppe af.
  • Halver agurk, skrab “kødet” ud og skær den i tynde skiver.
  • Fjern skræl fra mangoen og skær den i aflange strimler.
  • Knæk de sløve ender af asparges og skær dem i tynde strimler.
  • Fjern også enderne fra forårsløgene og snit dem meget fint.
  • Steg kødet på en stor, hed pande i 1 spsk smør og 1 spsk olie i cirka 2-3 minutter på hver side, så det får stegeskorpe.
  • Tiden kan afhænge en smule af tykkelsen på kødet samt hvor rødt/gennemstegt, du vil have det (jeg kan i denne salat bedst lide kødet stegt medium/rare).
  • Tag kødet af panden, lad det hvile i 5 minutter og skær det derefter i aflange strimler.
  • Anret salaten ved at fordele salat, derefter forårsløg, mango, asparges og agurk på et stort fad.
  • Læg skiver af kød på, fordel dressingen over hele salaten og drys med peanuts, friske koriander, friskkværnet peber og flagesalt.