Go Back
+ servings
Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

Lækre, bløde og søde kærnemælkshorn med rabarber og marcipan-remonce. Opskriften er nem at lave og giver 12 horn.
5 fra 4 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse14 minutter
Hævetid1 time 15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 100 g smør (blødt)
  • 30 g sukker
  • 2 dl kærnemælk
  • 40 g gær
  • 400 g hvedemel (måske 450)

Fyld

  • 130 g rabarber
  • 80 g smør (blødt )
  • 70 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 håndfuld mandler (hakkede)

Fremgangsmåde

Dej

  • Rør smør og sukker sammen.
  • Lun kærnemælken i en gryde, til det er lillefingervarmt og opløs så gæren heri.
  • Rør kærnemælk og smør-blandingen sammen og ælt melet i lidt ad gangen (gerne med røremaskine), til dejen er blød og smidig - cirka 5 minutter.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.

Fyld og samling

  • Lav imens fyldet: bland sukker og marcipan godt ved at ælte det ind i hinanden med fingrene.
  • Ælt nu smør og vaniljestang/pulver i og til sidst mel – her kan du både bruge gaffel og hænder.
  • Fjern enderne fra rabarberne, skyl dem godt og skær dem i små stykker.
  • Rul dejen ud til en cirkel på et let meldrysset bord og skær den i 12 aflange trekanter (ligesom når du skærer lagkage).
  • Kom en klat marcipan-remonce og nogle rabarberstykker på den brede ende af hver trekant og rul den til horn ved at rulle den brede ende mod den smalle.
  • Tryk enderne godt sammen, så du holder på fyldet.
  • Kom hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 45 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler.
  • Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 12-14 minutter – skru evt. lidt ned undervejs.