Go Back
+ servings

Tundeller med gulerødder og sesam

Sunde og sprøde tundeller med dåsetun, revne gulerødder og sesamfrø. Lækre til aftensmad eller som pålæg på rugbrød dagen efter.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse tun ( i vand)
  • 1 æg
  • 1 gulerod (lille )
  • 1 spsk havregryn
  • 2 spsk frisk persille
  • 1 spsk sesamfrø
  • ½ løg
  • 1 knivspids cayennepeber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Hak løg og persille fint.
  • Riv guleroden på et rivejern.
  • Dræn vandet fra tunen og rør alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Stil det på køl i 10 minutter.
  • Form ‘farsen’ til deller med en ske og din hånd og steg dem sprøde i lidt olie på en middelvarm pande, cirka 4 minutter på hver side.
  • Lad dem samle sig lidt over varmen, inden du forsigtigt vender dem, så de ikke går i stykker.
  • Server med et dryp citronsaft på toppen. Gem endelig resterne, da de også er gode kolde dagen efter.