Go Back
+ servings
Peanutbutteris med mørk chokolade og peanuts

Peanutbutteris med mørk chokolade og peanuts

En lækker hjemmelavet peanutbutteris med chokolade og saltede peanuts
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse2 timer
Frysetid4 timer

Ingredienser

  • dl fløde
  • dl sødmælk
  • 5 æggeblommer (evt. pasteuriserede )
  • 110 g sukker
  • 75 g peanutbutter (stuetemperatur, crunchy, uden tilsat sukker)
  • 50 g mørk chokolade (grofthakket)
  • 1 håndfuld peanuts

Fremgangsmåde

  • Kog mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
  • Pisk sukker og æg sammen.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
  • Rør peanutbutter i og lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Vend til sidst peanuts og grofthakket mørk chokolade i.
  • Kom i en beholder og frys i minimum 3-4 timer, gerne natten over.