Go Back
+ servings
Æblesnurrer med chokolade og mandler

Æblesnurrer med chokolade og mandler

Lækre, saftige æblesnurrer med mørk chokolade og mandler. Et alternativ til de klassiske kanelsnurrer - her med revne æbler.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse12 minutter
Hævetid1 time 45 minutter

Ingredienser

Dej

  • 50 g smør
  • 20 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk fint salt
  • 400 g hvedemel

Fyld

  • 100 g smør (blødt)
  • 65 g brun farin (eller kokossukker)
  • 75 g mørk chokolade
  • 50 g mandler
  • 1 æble (stort eller to små)

Fremgangsmåde

Dej

  • Smelt smør og bland det med mælk.
  • Når det er lillefingervarmt, skal gæren røres i.
  • Kom det op i en skål/røremaskine og tilsæt sukker, kanel, kardemomme, salt og æg og rør godt sammen.
  • Ælt melet i lidt ad gangen – ælt derefter gerne i 5 minutter.
  • Stil dejen til hævning, dækket med et rent viskestykke, et lunt sted i en time.

Samling

  • Rør blødt smør og kokossukker sammen til remonce og hak mandler og chokolade lidt groft.
  • Riv æblet groft på et rivejern og pres lidt af væden ud af det revne æble.
  • Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et rektangel på cirka 30 x 45 cm, så den længste side er vandret foran dig.
  • Smør remonce ud på dejen og drys med chokolade, mandler og revne æbler og pres derefter fyldet lidt ned i dejen.
  • Fold en tredjedel af den lange side over midten og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du får 3 lag.
  • Rul dejen lidt flad igen, så den igen bliver lidt bredere.
  • Skær dejen ud i 2,5 cm brede strimler på det korte led.
  • Tag fat i en strimmel, stræk den forsigtigt lidt længere, sno/twist den om sig selv et par gange og bind så en løs knude og prop enderne ind i.
  • Fortsæt med resten af strimlerne, placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted under viskestykke i 45 minutter.
  • Bag snurrerne ved 200 grader i cirka 12-15 minutter – skru eventuelt lidt ned undervejs.