Go Back
+ servings
Grønkålstærte med hytteost og nødder på kartoffelbund

Grønkålstærte med hytteost og nødder på kartoffelbund

En lækker og sund glutenfri grønkålstærte med hytteost og nødder på en bund af kartofler.
4.34 fra 3 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 bagekartoffel (stor )
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g grønkål (plukket af stilke)
  • 3 æg
  • 2 spsk hytteost (store spsk'er)
  • ½ dl mælk
  • 1 håndfuld frisk persille (grofthakket)
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld nødder og kerner (jeg brugte hasselnødder og solsikkekerner)
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Tærteform

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflen og skær den i meget tynde skiver (du kan evt. bruge mandolinjern).
  • Smør eller spray en tærteform og fordel kartoffelskiverne på bunden og op ad siderne, og sørg for at skiverne går lidt ind over hinanden, da de trækker sig lidt sammen under bagningen.
  • Drys med salt og peber og bag bunden i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.
  • Lav imens fyldet. Hak løg og hvidløg fint og steg det på en pande med 1 spsk oliveolie i et par minutter.
  • Skyl grønkål og hak det fint.
  • Kom grønkålen op til løgene på panden og steg det i 5 minutters tid ved middelvarme, til det falder lidt sammen.
  • Pisk æg med hytteost, mælk, chiliflager, persille og godt med salt og peber.
  • Hak nødder groft men lad kerner være hele.
  • Fordel grønkål på kartoffelbunden, hæld æggemassen over og drys med nødder og kerner på toppen.
  • Tryk nødderne lidt ned i fyldet og bag så tærten ved 180 grader i cirka 30 minutter.