Go Back
+ servings

Squashkage med pekannødder og citron-cream cheese frosting

En lækker svampet squashkage fyldt med rosiner og pekannødder og toppet med den bedste citron-cream cheese frosting.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter

Ingredienser

  • 130 g smør (blødt )
  • 125 g brun farin
  • 2 æg
  • 135 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 200 g squash (groftrevet)
  • 1 dl rosiner
  • 1 håndfuld pekannødder (kan erstattes med valnødder)
  • 1 nip salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt nelliker
  • 125 g flødeost (ikke light)
  • 30 g flormelis
  • 1 øko citron (skal fra den hele og 2 spsk saft)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Pisk det bløde smør sammen med farin og æg.
  • Bland mel, bagepulver, natron, salt og krydderier i en anden skål
  • Pisk skiftevis mel-blanding og groftrevet squash i smør-blandingen.
  • Hak nødderne groft og vend dem i dejen sammen med rosiner.
  • Hæld dejen i en smurt springform (18 cm) og bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 45-50 minutter – tjek med en stegenål eller lignende, om den er gennembagt.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Rør flødeost sammen med flormelis, citronskal og saft og fordel det på den kolde kage. Pynt gerne med citronskal og hele pekannødder på toppen.