En lækker og frisk opskrift på jordbærkoldskål - med hjemmelavede kammerjunker, hvis du ønsker det. En dejlig og nem alternativ til almindelig koldskål.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Ingredients
2æggeblommer
3spsksukker
1vaniljestang(eller ½ tsk ren vaniljepulver)
1øko citron(skallen)
1literkærnemælk
½litertykmælk
400gjordbær(gerne nye danske)
evt flormelis
kammerjunker
Køkkenudstyr
Elpisker
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer og sukker sammen i et par minutter, til du har en tyk æggesnaps.
Pisk derefter vanilje, fintrevet citronskål, kærnemælk og ymer i.
Skyl jordbær, nip stilkene af og blend dem til en fin pure, fx i en minihakker.
Rør jordbærpure i koldskålen og smag til. Hvis du ønsker mere sødme så blend et par spsk flormelis i.
Server din jordbærkoldskål iskold med kammerjunker og evt. friske jordbær.