Go Back
+ servings
Huevos rancheros

Huevos Rancheros

En lækker mexicansk opskrift på huevos rancheros - eller smilende æg i tomatsovs med bønner, koriander og ost. Server evt. med en salat eller tortillapandekager, og så er der mad til 3-4 personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dåser bønner (drænet og skyllet)
  • 6 æg
  • 1 håndfuld revet ost
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 2 lime (kan undlades)
  • olivenolie
  • salt og peber
  • evt. tortillapandekager

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg og steg det på en pande i en spsk olivenolie.
  • Halver peberfrugter, fjern det hvide og kernerne og skær peberfrugten i tern.
  • Kom peberfrugt op til løgene sammen med spidskommen, røget paprika og godt med salt og peber. Steg det et par minutter, til løgene er bløde.
  • Kom dåsetomater og bønner på panden og lad det simre i 5-10 minutters tid, til sovsen tykner.
  • Lav små lommer i sovsen og slå et æg ud i hver lomme.
  • Skru lidt ned for varmen og lad det stå og simre, til æggehviderne har sat sig, men blommen er smilende. Du kan evt komme låg over panden for at få æggene til at sætte sig hurtigere.
  • Drys med revet ost og server med friske koriander, lime og evt tortillapandekager, ris eller brød.