Go Back
+ servings
Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede løg og feta

Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede løg og feta

En lækker nem og sund sommerlig bulgursalat med friskbælgede ærter, søde kirsebær, karamelliserede løg og salt feta. Perfekt tilbehør til kød, kylling, grill eller fisk.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 4,5 dl vand
  • 3 rødløg (store )
  • 500 g ærter (vægt før de bælges)
  • 250 g kirsebær
  • 75 g feta
  • ½ citron
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 håndfuld frisk persille
  • olivenolie
  • salt og peber
  • sukker

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Kog bulgur med vand og et drys salt i cirka 10 minutter ved mellemvarme, til al vandet er væk.
  • Lad bulgur køle af.
  • Imens bulguren koger, skal du skrælle rødløg, halvere dem og skære dem i grove både.
  • Kom dem på en varm pande med 1 spsk olivenolie og et godt drys salt og peber og varm igennem i et par minutter.
  • Skru herefter ned på middelvarme, kom 1 spsk sukker på og lad dem blive bløde og karamelliserede. Det tager cirka 10-15 minutter. Rør jævnligt.
  • Imens rødløg steger og bulgur køler af, skal du bælge ærterne, halvere kirsebær og tage stenene ud.
  • Hak persillen groft.
  • Rør 1 spsk olivenolie, citronsaft og akaciehonning sammen i en lille skål.
  • Vend den lune bulgur med dressing, ærter, kirsebær, rødløg og persille og smuldr feta på toppen.