En traditionel asiatisk risgrød, også kaldet congee, med kylling, ingefær, peanuts, koriander, soya og sesamolie - masser af smag. Opskriften er til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Ingredients
300gjasminris
2hønsebouillonterninger
1,4literkogende vand
3kyllingebryster
1spskolivenolie
1spsksoya
½dlsesamolie
1fedhvidløg
1chili(medium styrke)
60gingefær
1lime
Toppingforslag
friske koriander
soya
peanuts
Noter
For ekstra grøntsager kan du snitte et par gulerødder og en halv squash i små tern og vende i risgrøden sammen med kyllingen. Det kan klart anbefales, hvis du vil tilsætte lidt mere knas i selve grøden og flere grøntsager til retten.
Køkkenudstyr
Gryde
Pande
Minihakker
Fremgangsmåde
Skyl risene i en si og kom dem derefter i en gryde med det kogende vand rørt med bouillonterningerne og giv det et hurtigt opkog.
Når vandet koger, skal der skrues ned på middelvarme, og risene skal stå og simre, indtil al væden er absorberet. Det tager cirka 20-25 minutter.
Skær imens kylling i mundrette tern og brun dem godt af på en varm pande med 1 spsk olivenolie og 1 spsk soya, til de er akkurat gennemstegte.
Pil hvidløg, skræl ingefær og blend begge dele med sesamolie og chili til en pure (jeg brugte en minihakker).
Når risene er færdige, skal pure og kylling røres i, og det hele skal varmes godt igennem i et minut eller 2.
Smag evt til med en smule limesaft.
Server grøden i skåle og top med friske koriander, soya, limesaft og peanuts – og gerne masser af det.