Kom smørret i fryseren i 30 minutter.
Skræl rødløg, skær dem i tynde både og steg dem et par minutter i lidt olivenolie på en varm pande.
Skru herefter ned for varmen, krydr med salt og 1 stor tsk sukker og lad løgene karamellisere og blive bløde – det tager cirka 10 minutter.
Bland mel, bagepulver, natron, frisk timian og et drys salt i en skål.
Pisk æg og honning i kærnemælken.
Riv det iskolde smør groft ned i melblandingen og smuldr det let sammen med fingrene, så du ender med stadig at have lidt klumper.
Vend hurtigt kærnemælksblandingen i sammen med rødløg og groftrevet cheddar. Stop når dejen netop hænger sammen og er ensartet (jo mindre du rører, jo bedre).
Kom dejen ud på et meldrysset bord, form den til en rund form på ca 2-3 cm tykkelse og skær den ud i 8 “lagkagestykker”.
Fordel dine scones på en bageplade med bagepapir, pensl med kærnemælk og drys med revet ost og lidt havsalt.
Bag dem ved 220 grader alm. ovn i ca 15-17 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Lad dine scones med cheddar afkøle en smule og spis dem lune, fx til suppe eller med iskoldt smør.